HighCab Persbericht

Rolstoelvriendelijke kweekkast HighCab maakt thuisteelt toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking

19 december 2019 – Met de HighCab kweekkasten van DutchGrowTech, kan men zittend in een rolstoel, of op een stoel, binnenshuis groente en fruit telen. De HighCab is een verhoogde kweekkast, met voldoende beenruimte om zittend te kunnen tuinieren. Dit in tegenstelling tot standaard kweekkasten en kweektenten, welke enkel geschikt zijn voor mobiele mensen.

De HighCab heeft aan twee zijden schuifdeuren en staat op geremde zwenkwielen, hierdoor kan men de HighCab eventueel ronddraaien om zo bij elk gewas in de kweekkast te kunnen komen. Standaard heeft de HighCab dezelfde beenruimte als een standaard rolstoelvriendelijk aanrecht, maar op aanvraag kan een op maat gemaakte HighCab geleverd worden. Zo kan de beenruimte en de hoogte van de HighCab, perfect op de eindgebruiker en de gebruikte (rol)stoel worden afgestemd. Dit zorgt voor maximaal (zit)comfort, gemak en toegankelijkheid tijdens het tuinieren.

De stevige constructie op basis van aluminium profielen en met staal versterkte koppelstukken, is sterk genoeg om het gewicht van een kleine personenauto te dragen. Men kan dus probleemloos de zwaarst mogelijke kweeklamp in de HighCab hangen, zonder de constructie te overbelasten. Tevens is er ruimte voor zo’n 200 tot 500 watt aan kweekverlichting, afhankelijk van het gekozen type kweekverlichting.

Over DutchGrowTech:
DutchGrowTech ontwikkelt, ontwerpt en bouwt unieke horti tech, van rolstoelvriendelijke kweekkasten tot speciale LED kweekverlichting.

Contact:
Email: https://dutchgrowtech.nl/contact/
HighCab Info: https://dutchgrowtech.nl/product-categorie/kweekkasten/rolstoelvriendelijk/